Twinterview Deel XXVI: Marieke Duijts (Wow!Works i.h.k.v. Eurovisie Songfestival)

Marieke Duijts is cliënt director bij Wow!Works en is in die rol event-coördinator bij het Eurovisie Songfestival. Dit jaar vond dit grote Europese evenement plaats in Bakoe, Azerbeidzjan. Met Joan Franka als Nederlandse deelneemster aan (helaas alleen) de halve finale, ondervroegen we Marieke over haar rol bij dit festival en hoezeer een land als Azerbeidzjan een stempel drukt op dit evenement. Omdat Marieke zich deze week aan een strak tijdschema moest houden – en het daar drie uur later is dan hier – vond dit twinterview voor het eerst plaats om 10.00 uur in de ochtend. Marieke (@mariekeduijts) was deze ochtend net weer wakker na een uitgelaten tweede halve finale.

@LVTPR: Net weer wakker na een bijzondere halve finale. Hoe was het? Vind je het terecht dat Joan eruit ligt?


@LVTPR: We zijn er als Nederlanders inmiddels aan gewend. Wat is jouw rol precies tijdens een groot evenement als het Eurovisie Songfestival?

“Ik ben event-coördinator bij de European Broadcast Union (EBU). Ik werk aan het evenement met de pers. Dat alles in een enorm perscentrum. Daarnaast geef ik samen met een collega leiding aan het een team van veertien vrijwilligers van http://www.eurovision.tv/.”

@LVTPR: Wat is de grootste uitdaging bij het in goede banen leiden van het festival in een land als Azerbeidzjan?

“Zo’n grote tv-show brengt altijd superveel uitdagingen met zich mee, in welk land het ook wordt gehouden. Een belangrijke hier in Bakoe was toch wel de techniek. Alle licht- en geluidsinstallaties zijn hier naartoe gebracht.”

@LVTPR: Wat is het gekste wat je daar tot nog toe hebt meegemaakt?

“Ik heb tot nu toe vooral heel veel leuke en gekke dingen meegemaakt. Het Nederlandse feest was bijvoorbeeld super. Dat was overigens al wel voordat Joan had gezongen. We hebben gefeest op een terras van een Nederlandse eigenaar, met honderden dansende mensen eromheen. Heel leuk!”

@LVTPR: En merk je nog iets van de cultuurverschillen tussen Azerbeidzjan en Nederland?

“Natuurlijk! Maar dat is in elk land. Wij hebben een zeer internationaal georiënteerde organisatie, dus we zijn eraan gewend. Dat maakt het juist interessant.”

@LVTPR: Tot slot, welk land is volgens jou morgen de grootste kanshebber op de overwinning? (dit was dus voor de finale, red.)

“Tja, dat weet je dus nooit bij het Eurovisie Songfestival! Ik vind Zweden heel tof, Estland mooi, Italië jazzy. We zullen het zien zaterdag! ” (Achteraf bleek Zweden de winnaar, dus dat heeft Marieke goed gezien, red.)

Dit is het 26e in een serie LVTPR-twinterviews. Een kort gesprekje met iemand uit de wereld van communicatie, pr, pers, media of journalistiek, gehouden via Twitter. LVTPR (@lvtpr) stelt de vragen. De geïnterviewde antwoordt via zijn of haar persoonlijke account. Het LVTPR-twinterview vindt elke vrijdagmiddag om/rond 16.00 uur plaats. Ook meedoen? Stuur gerust een mailtje aan social@lvtpr.nl.

Geen opmerkingen: