Twinterview Deel XXIV: Louis van Garderen (Mazars)

Louis van Garderen is partner bij Mazars, een groot accountants- en adviesbedrijf. Hier is hij verantwoordelijk voor de sectoren telecom, media en technologie (TMT). In deze rol adviseert hij onder meer hostingbedrijven over hun strategie en activiteiten. Van Garderen weet dus veel over het reilen en zeilen in de belangrijke hostingsector. Op vrijdag 11 mei 2012 interviewden we hem live op Twitter (@lvgarderen), vanaf 16.00 uur. Lees hieronder hoe dat verliep.

@LVTPR: Afgelopen woensdag was voor jou en Mazars een speciale dag. Kun je uitleggen waarom?
@LVTPR: Wat onderzoeken beide partijen precies?

“We zijn op zoek naar trends, ontwikkelingen en knelpunten bij hostingbedrijven. Zo kunnen we de sector nog beter begrijpen en adviseren.”

@LVTPR: Wat is volgens jou het meest opvallende resultaat van het hosting-onderzoek van dit jaar? Waarom?

“Twee dingen vielen dit jaar op. Ten eerste zie je dat de financiering van innovatie steeds meer uit eigen middelen gebeurt. Deze financieringen bepalen daarmee grotendeel het tempo waarmee we vooruit gaan. Daarnaast zie je dat de internationalisering in de hostingsector nog niet erg snel gaat.”

@LVTPR: En dat terwijl het grote publiek het belang van hosting waarschijnlijk niet of nauwelijks ziet. Kun je dit iets beter duiden voor hen?

“Hostingproviders vervullen een zeer belangrijke rol in de ontwikkeling van cloud als intermediair tussen datacenters en bedrijven. Ik zie zelfs dat de sector zo langzamerhand niet meer is weg te denken uit de cloud. ‘Hosting is here to stay’, zou je kunnen zeggen.”

@LVTPR: Wat is de rol en betrokkenheid van Mazars in de hostingsector? En die van jou persoonlijk?

“Mazars is als accountants- en adviesorganisatie de adviseur voor de technologiemarkt. Met kennis en betrokkenheid zetten we onze financiële kunde in: we denken strategisch mee en lossen day-to-day vragen samen op. Uitdagend en pragmatisch. Mijn rol is de sectoren technologie, media en telecom aanjagen op inhoud, opleiding en externe partnerships (zoals die met Stichting DHPA).”

@LVTPR: Interessant. Hoe zie jij de hostingsector over tien jaar? Wat is de grootste verandering in vergelijking met nu?  

“Tien jaar is in onze wereld zeer lang. Ik doe toch een poging: hosting is dan dé leverancier van Software as a Service-diensten (SaaS). Bovendien is de sector groter en omvat deze minder partijen. Specialisatie heeft zich op diverse sectoren doorgezet en bedrijven zijn internationaal georiënteerd.”

Dit is het 24e in een serie LVTPR-twinterviews. Een kort gesprekje met iemand uit de wereld van communicatie, pr, pers, media of journalistiek, gehouden via Twitter. LVTPR (@lvtpr) stelt de vragen. De geïnterviewde antwoordt via zijn of haar persoonlijke account. Het LVTPR-twinterview vindt elke vrijdagmiddag om/rond 16.00 uur plaats. Ook meedoen? Stuur gerust een mailtje aan social@lvtpr.nl.

Geen opmerkingen: