Verademende vakbeurs

Onlangs was ik op uitnodiging van de collega’s van vakblad AutoKompas op de vakbeurs Auto Professioneel & Schadeherstel in Gorinchem, kortweg Autoprof. Autoprof is een vakbeurs voor de garagevakman en laat nieuwe ontwikkelingen zien op het gebied van onderdelen, gereedschappen, garage-uitrusting, smeermiddelen, autolakken en diensten.

Dagelijks bezochten tussen de 4.500 en 7.100 bezoekers Autoprof. Een goede opkomst en de sfeer was perfect. Autoprof is echt een beurs waar alle ondernemers en medewerkers uit de garagewereld aanwezig willen zijn en elkaar treffen. Het lijkt wel of iedereen, iedereen kent. Groepen bezoekers lopen samen over de beurs en zijn serieus geïnteresseerd in de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van gereedschap, schadeherstel en het aanbod van onderdelenleveranciers. Voor demonstraties van handgereedschap of schadeherstel blijven bezoekers nog echt even stilstaan.

Smartphone
Op Autoprof komen bezoekers vaak direct uit hun werk. Soms nog met een overall aan. Wat mij met name opviel was dat er opvallend weinig mensen voorovergebogen over hun smartphone door de gangpaden slenterden. Ik heb zelfs maar één persoon betrapt op een ‘interessant-in-de-hoek-staan-om-belangrijke-telefoontjes-af-te-handelen-pose’. Laat staan twitterende of WhatsAppende mensen.

Deze beurs in Gorinchem en overigens ook de beurzen in Hardenberg en Venray, zijn mooie concepten. De organisatie biedt ruime parkeergelegenheid, gratis parkeren, een gratis garderobe met vriendelijke mensen en gratis eten en drinken voor alle bezoekers. De openingstijden zijn van 15.00 tot 22.00 uur en dat schijnt perfect te werken. De beurs in Gorinchem bruist en de bezoekers hebben het zichtbaar naar hun zin. Een verademing eigenlijk in vergelijking met menig ICT-beurs in Utrecht of in Amsterdam met de daarbij behorende torenhoge P-kosten.

Gastvrij
Ik denk dat de ICT beurzen een voorbeeld kunnen nemen aan de organisatie van Autoprof. Het is in ieder geval fijn om als LVTPR / Automotive PR steeds meer van onze klanten juist op deze gastvrije en sfeervolle vakbeurzen tegen te komen.

Gijs

Geen opmerkingen: