Twinterview Deel VII: Sébastien Willems (Perspagina)

Sébastien Willems is medeoprichter en COO van Perspagina.nl, een platform voor een nieuw soort persberichten, ook wel social media releases genoemd. Daarnaast is hij actief op Twitter (@baswillems). Genoeg reden om hem te ondervragen in alweer het zevende deel in de vrijdagmiddagserie LVTPR-twinterviews. Deze editie vond plaats op vrijdag 23 december 2011, live op Twitter vanaf 16.00 uur.

@LVTPR: Laten we snel beginnen. Bijna Kerstmis, wat vind jij hier eigenlijk van? Kijk je ernaar uit of juist niet?
@LVTPR: Haha, Chris(tmas) Rea doet het hier ook altijd goed. Maargoed, even serieus: Perspagina.nl, wat is dat eigenlijk?

“Met PersPagina (PressPage) kunnen bedrijven hun nieuws wereldkundig maken, onder andere door inzet in social media. Wij houden ons bezig met een specifiek onderdeel van pr 2.0: newsrooms en social media releases.”

@LVTPR: Wat is dan het grootste voordeel van een perspagina t.o.v. een 'normaal' persbericht?

“Vooral de vindbaarheid, distributie en meetbaarheid zijn belangrijk. Ook creëer je een bestemming voor je doelgroepen. De social media releases (persberichten nieuwe stijl) komen samen in een newsroom, een branded nieuwsomgeving.”

@LVTPR: Heb je misschien wat voorbeelden van mooie perspagina's voor onze volgers? Dat verduidelijkt het vast!

“Mooie voorbeelden zijn de newsrooms van Heinz (nieuws.heinz.nl) en Managementboek (pers.managementboek.nl).”

@LVTPR: Ziet er goed uit! Wat zou jouw ultieme pr 2.0-tip zijn aan pr- en communicatieprofessionals?

“Iedereen sterft van de tips. Mijn tip is deze ook eens in de praktijk te brengen en ze niet alleen te retweeten en bloggen! Probeer dus in 2012 wat van die tips daadwerkelijk te implementeren.”

@LVTPR: Geen blogs, maar daden! Dan nu: weekend. Doe je nog iets om het te vieren?

“Op vrijdagavond doen wij niet zoveel, gek genoeg is donderdag is onze borreldag, haha.”

Dit is de zevende in een serie LVTPR-twinterviews. Een kort gesprekje met iemand uit de wereld van communicatie, pr, pers, media of journalistiek, gehouden via Twitter. LVTPR (@lvtpr) stelt de vragen. De geïnterviewde antwoordt via zijn of haar persoonlijke account. Het LVTPR-twinterview vindt elke vrijdagmiddag om/rond 16.00 uur plaats. Ook meedoen? Stuur gerust een mailtje aan social@lvtpr.nl.

Geen opmerkingen: