30 december: dag van de zinloze tweet (update)

“Mijn tandflos wordt op een mooie plek geproduceerd”, “Moet me nu maar eens gaan aankleden deze 1e kerstdag! Oh ja eerst douchen, snuf ik stink woehaaa lol”, “Heb op dit moment niks te tweeten”, “Ben er net achtergekomen dat er 525600 minuten in een jaar zitten”, “Het is allemaal wat zeg”.

LVTPR besloot in 2010 voor het eerst om het ongenoegen over het dichtslibben van de Twitter-tijdslijn met non-informatie te kanaliseren. De dag vóór oud & nieuw werd daarom uitgeroepen tot de ‘Dag van de zinloze tweet’. Waarom deze dag? 30 december is elk jaar toch een beetje een niksdag. Een stiltedag voor de storm van oud & nieuw. 

UPDATE: een zinvol 2012
Eind 2011 riepen we opnieuw op om volstrekt nutteloze tweets vergezeld te laten gaan van hashtag #zinlozetweet. En ook de tweede keer werd het goed opgepakt. Om het nieuwe jaar goed van start te gaan, hebben we daarom een top vijf samengesteld van de meest nutteloze tweets die op deze dag zijn voorbijgekomen – in willekeurige volgorde:

1. Kan begin van rol plakband niet vinden.

2. Het is soms lastig om de juiste luidsterkte te vinden op de radio!

3. Logboek Nicolas G. Spin: 20:01 – Urineren.

4. Tarwebrood, tarwebrood, tarwebrood. Hoe vaker je dit woord herhaalt des te zinlozer wordt het.

5. Er staan tweeduizend nummers in de top 2000!

Buiten competitie – maar wel noemenswaardig – is de meest nutteloze website van 2011: http://www.kanariepiet.com/.

Laten we hopen dat iedereen al zijn zinloze tweets eruit heeft gegooid op 30 december.LVTPR wenst u een zeer zinvol 2012.

Geen opmerkingen: