Van 0 naar 100 in vier seconden!

Presentatoren Nederland op
Wielen, Bavo Galema en
Danny van Dongen
“Turn right. Turn RIGHT. You missed it! For the love of ..!” zegt Jeremy Clarkson, presentator van Top Gear, geïrriteerd.

Wouter Glaser, pr-manager Benelux en Zuid-Afrika bij TomTom, en ik reden onlangs in een zilverkleurige Porsche Panamera, kriskras door Nederland om een aantal redacties te bezoeken. Voor wie de naam Panamera niets zegt: deze vijfdeurs hatchback rijdt van 0 naar 100 in iets meer dan vier seconden. Maar dat terzijde. Ons doel was om onder andere de nieuwe TomTom GO LIVE  Top Gear Limited Edition te laten zien en horen. Naast de stem van Jeremy Clarkson biedt deze speciale TomTom-uitvoering een Stig-modus (eigenlijk de stille modus). Daarnaast zijn unieke, door Top Gear geselecteerde, nuttige plaatsen – zoals circuits en raceplekken – vooraf geïnstalleerd. De GO LIVE Top Gear-editie is bovendien voorzien van de HD Traffic-technologie van TomTom, die automobilisten langs files leidt. Genoeg reden om eens bij te praten met journalisten bij verschillende redacties.

Met het venijnige commentaar van Jeremy Clarkson op de achtergrond reden we langs Marco Mekenkamp van Connexie (Mijdrecht), Mark Ruitenbeek van TVFilm (Hilversum), Bavo Galama van Nederland op Wielen (Zandvoort), Guus Hoevenaars van Sp!ts (Amsterdam) en Henk de Hooge van DutchCowboys (Roosendaal). Veel opvallender konden we niet aankomen. Alfred Monterie van de Telegraaf zochten we thuis op in Vijfhuizen. Volkskrant-journalist Bard van de Weijer had een papadag, dus bij hem gingen we ook thuis langs, geen probleem met deze auto. Met zijn kinderen op de achterbank kreeg hij een voorproefje van de nieuwe Top Gear-editie van TomTom, de Nike+ SportWatch en de onlangs aangekondigde TomTom Go Live 1005 WORLD.

Een lange dag, met veel enthousiaste reacties. Behalve van Jeremy Clarkson. Het verkeer in Nederland is veel te strak geregeld naar zijn zin. Na de zoveelste rotonde roept hij dat hij wagenziek wordt. Het was me het dagje wel.

Bob

Geen opmerkingen: