Twinterview Deel II: Mark Ogertschnig (Audi)

Mark Ogertschnig is pr-manager Audi Nederland. Ook is hij actief op Twitter (@markogertschnig). Via Twitter ondervroegen we hem in onze vrijdagmiddagserie LVTPR-twinterviews. Deze editie vond plaats op vrijdag 18 november 2011, live op Twitter vanaf 16.00 uur.

@LVTPR: Laten we beginnen met een logische eerste vraag voor jou: in welke auto rijdt de pr-manager van Audi zelf?
@LVTPR: Mooie bak! Wat is de belangrijkste ontwikkeling die er momenteel op communicatiegebied bij Audi speelt?

“We zetten in op verschillende social media zoals Twitter, Facebook en Youtube. Een andere belangrijke ontwikkeling is mobile marketing. Zo ontwikkelden we bijvoorbeeld voor de Audi A1 een iPad-advertentie. Daarnaast combineren we bij Audi Nederland social media steeds meer met de bestaande communicatiemix. Twitter hebben we bijvoorbeeld succesvol ingezet in de Doe Mij Die R8-actie met Autoblog en de Audi Q3 Twitter Tour.”

@LVTPR: Is Twitter voor jou zelf ook een interessant kanaal? Zo ja, hoe gebruik je het persoonlijk?

“Voor mij is Twitter een belangrijk kanaal om nieuws te delen en traffic te genereren naar onze sites. Echt persoonlijk gebruik ik het voor communicatie met kennissen en vrienden. Bijvoorbeeld het delen van check-ins op Foursquare.”

@LVTPR: Heb je dan vanuit je eigen en Audi-ervaring een tip voor pr- en communicatieprofessionals over pr 2.0?

“Mijn advies aan pr- en communicatieprofessionals is social media niet als doel te zien maar als aanvullend middel op je communicatie. Ander advies: vergeet radio en outdoor niet. De Audi A4/A5 twintig procent-bijtellingcampagne heeft dankzij deze vormen 25 procent meer online bezoekers per week.”

@LVTPR: Nog even de belangrijkere dingen van het leven. Wat doet Audi op de vrijdagmiddag? Een ‘vrijmibo’?

“Op vrijdagmiddag gaat de business unit van Audi naar huis. Doordeweeks doen we regelmatig een zeepkist met een drankje. Zelf werk ik elke vrijdag thuis en zet ik de vrijdagmiddagborrel in met mijn vriendin.”

@LVTPR: Ook fijn! Nog een specifiek drankje dat je erbij pakt om het weekend te vieren?
Dit is de tweede in een serie LVTPR-twinterviews. Een kort gesprekje met iemand uit de wereld van communicatie, pr, pers, media of journalistiek, gehouden via Twitter. LVTPR (@lvtpr) stelt de vragen. De geïnterviewde antwoordt via zijn of haar persoonlijke account. Het LVTPR-twinterview vindt elke vrijdagmiddag om/rond 16.00 uur plaats. Ook meedoen? Stuur gerust een mailtje aan
social@lvtpr.nl.

Geen opmerkingen: