Twinterview Deel III: Esther van de Velden (Inter Access)

Esther van de Velden is marketing communication consultant bij IT-dienstverlener Inter Access. Ook is zij actief op Twitter (@evdvelden). Via Twitter ondervroegen we haar in onze vrijdagmiddagserie LVTPR-twinterviews. Deze editie vond plaats op vrijdag 25 november 2011, live op Twitter vanaf 16.00 uur.

@LVTPR: Het is bijna weekend, dus we beginnen luchtig. Ga je nog leuke dingen doen de komende twee dagen? 
@LVTPR: Dat wordt druk! Tweede vraag: wat is de belangrijkste ontwikkeling die er op communicatiegebied speelt bij Inter Access?

“Wij zijn op dit moment bezig met de uitrol van onze nieuwe strategie die in het teken staat van ‘Slimmer Verbinden’. Hierbij houd ik mij op dit moment bezig met de online strategie, want ook online willen we slimmer verbinden met onze doelgroepen.”

@LVTPR: Ah, zou je in het kort kunnen uitleggen wat die strategie ‘Slimmer Verbinden’ inhoudt?

“Kort en krachtig: focus op tevreden klanten en betrokken medewerkers. Het komende jaar willen we social media meer en meer gaan inzetten om ook echt de dialoog aan te gaan met onze klanten online.”

@LVTPR: Logische volgende vraag voor de online strategie-verantwoordelijke: zet je daar ook Twitter voor in? En gebruik je daarbij ook je persoonlijke ervaringen op Twitter?

“Het afgelopen jaar hebben wij Twitter vooral gebruikt om goed te luisteren naar onze doelgroepen. Nu zijn we toe aan de next step! Ik gebruik Twitter zelf vooral om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en ik volg natuurlijk de klanten van Inter Access. We hebben zelfs een keer een deal binnengehaald via Twitter.”

@LVTPR: Zeer interessant! Heb je vanuit jouw rol nog een tip over pr 2.0 aan pr-/communicatieprofessionals?

“Begin met luisteren en breng je online influencers in kaart. Ontwikkel een strategie en ga de dialoog aan. Begin klein.”

@LVTPR: Dat klinkt als iemand die het snapt! Het is inmiddels ‘VrijMiBo’-tijd, vieren jullie dit bij Inter Access? Hoe?

“Bij Inter Access hebben we één keer in de twee weken een ‘DoMiBo’. En jullie? Staat de borrel al klaar?”

@LVTPR: We werken nog wel even door, maar de chips staan al op tafel! Laatste: met welk drankje open jij het weekend?Dit is de derde in een serie LVTPR-twinterviews. Een kort gesprekje met iemand uit de wereld van communicatie, pr, pers, media of journalistiek, gehouden via Twitter. LVTPR (@lvtpr) stelt de vragen. De geïnterviewde antwoordt via zijn of haar persoonlijke account. Het LVTPR-twinterview vindt elke vrijdagmiddag om/rond 16.00 uur plaats. Ook meedoen? Stuur gerust een mailtje aan social@lvtpr.nl.

Geen opmerkingen: