Twinterview IV: Astrid Kuyer (Tempo-Team)

Astrid Kuyer is Senior Adviseur Marketingcommunicatie bij uitzendbureau Tempo-Team. Ook is zij actief op Twitter (@astridkuyer). Via Twitter ondervroegen we haar in onze vrijdagmiddagserie LVTPR-twinterviews. Deze editie vond plaats op vrijdag 2 december 2011, live op Twitter vanaf 16.00 uur.

@LVTPR: We beginnen zoals altijd luchtig: wat is jouw absolute droombaan - mocht niks je tegen kunnen houden?@LVTPR: Natuurlijk! Tweede vraag: wat is de belangrijkste ontwikkeling die er op communicatiegebied bij Tempo-Team speelt?

“De waarde van social media bij de werving van moeilijk bereikbare kandidaten. Denk aan het het vinden van nieuwe vrachtwagenchauffeurs: bit.ly/vnyRII.”

@LVTPR: En wat zijn volgens jullie dan moeilijk bereikbare kandidaten?

“16-17-jarige drop-outs die een hekel hebben aan school. Maar ook operators bijvoorbeeld. Als je alleen al ziet hoeveel vacatures er daarvoor beschikbaar zijn op onze site: bit.ly/s3Mgtf.”

@LVTPR: Maar kun je deze doelgroep wel via social media bereiken? En zet je daar Twitter voor in of iets anders?

“Hiervoor hebben we @Chauffeur_Tim in het leven geroepen. Tim vraagt om mee te doen met een prijsvraag om gratis je rijbewijs te kunnen halen. Zie ook het filmpje wat gemaakt is voor deze groep: bit.ly/w3deO7.”

@LVTPR: Wij vinden hem sympathiek! Welk advies zou je pr-/communicatieprofessionals over pr 2.0 willen geven?

“Schrijf naast boeiend, kort en bondig, vooral ook interactief. Pr inzetten als onderdeel van de Conversion Marketing Mix.”

@LVTPR: Goede schrijftip. We gaan nu bijna het weekend in! Wat doet Tempo-Team op de vrijdagmiddag? Een 'vrijmibo' bijv?

“Geen borrel, wel Google AdWords aanscherpen. Een laatste blik op Google Analytics. En de werklijst voor de nieuwe week opstellen.”

@LVTPR: Tot slot: met welk drankje open je dan het liefst straks het weekend?Dit is de vierde in een serie LVTPR-twinterviews. Een kort gesprekje met iemand uit de wereld van communicatie, pr, pers, media of journalistiek, gehouden via Twitter. LVTPR (@lvtpr) stelt de vragen. De geïnterviewde antwoordt via zijn of haar persoonlijke account. Het LVTPR-twinterview vindt elke vrijdagmiddag om/rond 16.00 uur plaats. Ook meedoen? Stuur gerust een mailtje aan social@lvtpr.nl.

Geen opmerkingen: