Wat is skobbleren nu weer?


In Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten wordt er al behoorlijk op los geskobblerd. LVT PR heeft in opdracht van Skobbler dit nieuwe werkwoord ook in Nederland geïntroduceerd. Wat het is? Ik zal het jullie uitleggen.

Skobbler is een navigatiesysteem dat je als applicatie kunt downloaden op je iPhone. Dit kost slechts 1,59 euro en biedt vrijwel alle functies die andere gangbare navigatiesystemen ook hebben. Een mooi alternatief dus voor dure navigatiesystemen. De weg kwijt of een route plannen? Voortaan gewoon even de route skobbleren dus.

Marcus Thielking, mede-oprichter van Skobbler, reisde gedurende twee dagen met ons door het land om in gesprek te gaan met journalisten. Ik zelf was aan het eind van de mediatour in de gelegenheid om Marcus te ontmoeten. Ik vroeg hem hoe de mediatour was bevallen. Het antwoord: "Journalists in Holland are fantastic!"

En waarom zijn die Nederlandse journalisten nu zo fantastisch? Volgens Marcus heeft dat vooral te maken met de diversiteit in het type journalisten. Allereerst zijn diverse soorten media voor Skobbler interessant; van Nederlands populairste gadget guru en auto magazine tot een vakblad voor telecom en een landelijk dagblad. LVT PR regelde afspraken met al deze media.

En zoals je kunt verwachten, bij diverse soorten media horen diverse locaties. Zo heeft Skobbler-man Marcus op hele diverse plekken in Nederland zijn verhaal gedaan. Keurig op een redactie, maar ook bij een journalist thuis in hartje Amsterdam. Maar ook in een zakencafé in Amsterdam Zuid, een dorpscafeetje of in een bekend wegrestaurant aan de snelweg. Iets waar we niet bij stil staan is dat dit als zeer bijzonder wordt ervaren door een buitenlander. Zelfs al komt hij uit ons buurland.

De diverse publicaties hebben er mede toe geleid dat Skobbler binnen een week in de top vijf stond van meest gedownloade betaalde applicaties in de App Store van Apple. Eén ding is zeker: Skobbler beseft inmiddels hoe belangrijk het is om met een lokaal pr-bureau te werken. Een bureau dat zijn weg kent in het afwisselende landschap der journalisten.

Isabelle

Geen opmerkingen: