Sterke merken

LVT PR bestaat vijftien jaar. Dit feestelijke feit willen we met onze klanten vieren door een aantal inhoudelijke sessies te bieden gedurende de zomer. Donderdag 25 juni vond de aftrap plaats op Skipiste Nieuwegein met een sessie over reputatie en merkpositionering. Wat vind jij nou sterke merken? ‘KLM, Ahold en de Rabobank’, kwamen voorbij. En wat zijn de minder betrouwbare merken? Fortis eindigt met stip op nummer één. En, hoe maak je een sterk merk? Peter van Steensel van De Positioneringsgroep lichtte in een geanimeerde presentatie een tipje van de sluier.

Vervolgens vertelde Charly Lammers van Toorenburg hoe je een merk dat eenmaal ‘geladen’ is, met PR in de markt zet en het bestaande positieve beeld in stand houdt. Want er hoeft maar iets te gebeuren en je zorgvuldig opgebouwde merk stort in een klap in elkaar, zie hier het voorbeeld van Domino’s. Hoe blijf je dit soort zaken voor en hoe houd je het overzicht in een medialandschap dat per dag groeit met nieuwe mogelijkheden? LVT PR heeft daar een tool voor ontwikkeld. Deze tool scant alles wat er online over jouw bedrijf verschijnt, we analyseren vervolgens de resultaten en adviseren of er al dan niet actie moet worden ondernomen. Domino’s besloot actie te ondernemen.

Genoeg om over na te denken en te bespreken tijdens de borrel die volgde op een zonnig terras met uitzicht op de witte borstelbanen. De reacties van de aanwezige klanten op deze eerste lustrumbijeenkomst zijn zeer positief. Een goede inhoudelijke bijspijkersessie gecombineerd met een informele borrel.

Geen opmerkingen: