Interactie werkt!

Dat bewees evenementenbureau Eventive Business Events afgelopen donderdag 6 februari tijdens het Eventips Live Event in Amsterdam. Hoe interactief zijn de bijeenkomsten die je organiseert nou echt? En wat betekenen interactieve communicatie en -marketing? Dit zijn vragen die ook wij bij LVT PR regelmatig bespreken met onze klanten.

Door de toenemende online mogelijkheden kunnen doelgroepen steeds eenvoudiger op boodschappen reageren. Maar wanneer je echt respons verwacht, krijg je die niet altijd en zeker niet direct. Dat roept twee vragen op: wat wil je bereiken met meer interactiviteit? En hoe creëer je resultaatgerichte interactie?

Een tot in de puntjes uitgewerkt uitnodigingstraject en een uitdagend programma trok de aandacht van een groot aantal Communicatie-, PR-, Marketing- en Evenementmanagers. Een verrassend smsje de ochtend van het evenement maakte nog nieuwsgieriger: “Praat vanmiddag eens met Mariëlle, dit kan iets verrassends tot gevolg hebben. Tot vanmiddag!” Interactie die zorgde dat de genodigden naar Boerderij Langerlust in Amsterdam trokken. Waar ze zeer vriendelijk (en soms op hilarische wijze) begroet werden door de “Ridders van Nu’, een onderdeel van het bedrijf new shoes today.

Ramon Vullings en Cyriel Kortleven ontvingen mij bij de deur met vragen als: “Ben je er helemaal klaar voor? Om je onder te laten dompelen in Interactie? Geen to-do-lijstjes van je werk meer in je hoofd? Staat je mobiele telefoon uit? Kom dan gerust verder! Wat leuk dat je er bent!” Op mijn rug kreeg ik een sticker met mijn naam of droomnaam (onder het motto: we willen allemaal wel eens een dag anders heten, toch?). Alle gasten werden op deze manier bij binnenkomst al ondergedompeld in ‘Interactie’. En dat maakt het een stuk makkelijker om met onbekenden te netwerken.

Het programma was gevuld met workshops door partners van Eventive. Zo was er een workshop filosofie; ‘De dialoog als werkwijze’, een demonstratie van een nieuwe tool; het Event Support Center en een demo van online tools en sms op je evenement. In een dagdeel werd de noodzaak van interactie voor het bereiken van je doel met communicatie op evenementen helemaal duidelijk. En kreeg iedereen handige tips en oplossingen die hierbij kunnen helpen. Wat die waren? Neem contact op met Eventive, en ze vertellen het je, in een ouderwets interactief gesprek...

Kirsten

Geen opmerkingen: