Een dag in het leven van…

Altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe een dag uit het leven van een onderzoeker naar internetbedreigingen eruit ziet? David Sancho nam ons 5 september jl. mee in een verhaal over zijn werk voor TrendLabs. Trendlabs is de wereldwijde onderzoeksdivisie van Trend Micro, die potentiële security-bedreigingen onderzoekt en nieuwe beveiligingstechnologieën ontwikkelt. Zo op het eerste gezicht misschien niet zo spannend, maar het tegendeel is waar!

Virussen worden namelijk steeds geavanceerder en kwaadwillenden maken steeds slimmer gebruik van het internet. Dus het spel wordt steeds sneller en slimmer gespeeld. Wist je bijvoorbeeld dat de omvang van cybercrime zelfs groter is dan de internationale drugshandel? Welk virus zal ons in de toekomst veel problemen bezorgen en hoe wordt deze dan zo snel mogelijk getraceerd? En hoe doet Nederland het eigenlijk in vergelijking met de rest van de Europese landen? Er wordt namelijk behoorlijk veel door hen geschreven over onze online veiligheid, maar hoe zit het nu echt? Veel leveranciers van beveiligingsproducten verspreiden wel globale cijfers, maar in geen van die rapporten vind je terug hoe het er in Nederland en Belgie nu echt voor staat!

Op 5 september zaten we dan ook met verschillende publicaties in Slot Zeist: waaronder journalisten van Computable, Security.nl, WebWereld.nl, IT Executive, PC Active en PCM. Een interactieve en informatieve bijeenkomst met direct maar erg van elkaar verschillend resultaat: Zo publiceerde Computable nog diezelfde middag: 'Taalgevoel vormt veiligheidsprobleem' en legt WebWereld juist weer de nadruk op: ‘Trend Micro: aantal geïnfecteerde pc's stijgt snel’. Zo zie je maar weer: nieuws kun je altijd vanuit meerdere kanten belichten en interpreteren!

Kirsten

Geen opmerkingen: