Goed voor het gemoed

Ze waren er weer allemaal. De afgelopen twee dagen hebben we weer kunnen rondwandelen op de Infosecurity. Met een vijftiental klanten waaronder de beursorgansatie zelf, was ons klantenportfolio ruimschoots vertegenwoordigd.
Ik heb expres eens even ruim de tijd genomen om mijn oor te luisteren te leggen bij de diverse spelers in de markt om te horen waar zij zich zoal mee bezighouden en of het ‘goed gaat’. Het verschil met drie jaar geleden was enorm. Ten eerste waren de bedrijven weer op zoek naar mensen in plaats van andersom. Daarnaast was men vaak blij verrast door de concrete vragen en zelfs orders die er binnenkwamen. Had ik de afgelopen twee versies nog een beetje het gevoel dat de bedrijven zichzelf aan het voorthypen waren, zag ik nu ├ęcht lachende gezichten en tevreden mensen.
Verder viel het op dat er een aantal fabrikanten, distributeurs en resellers waren die dit jaar hadden gekozen om op te houden met bescheiden zijn. Het geld werd besteed aan opzichtige stands, motoren, dames met veren en zo voorts. Het mocht allemaal weer en… het moet ook, want als de markt aantrekt, trekt de strijd om de gunst van werknemers en klanten ook aan. Dan kun je jezelf niet langer verborgen houden.

Geen opmerkingen: