Twinterview Deel XXI: Menno de la Vienne (Utrecht Investment Agency)

Menno de la Vienne is directeur van het Utrecht Investment Agency (UIA). Deze publieke organisatie ondersteunt en adviseert bedrijven voor, tijdens en na hun vestiging in de provincie Utrecht. Het UIA doet dit geheel kosteloos. Menno zet zijn kennis, ervaring en netwerk in om bedrijven te voorzien van een gedegen advies. Op vrijdag 20 april 2012 interviewden we hem via het account van het UIA (@uia_investment) vanaf 16.00, live op Twitter.

@LVTPR: Laten we snel beginnen. Wat is het UIA voor een onderneming?


@LVTPR: Gaat het zo slecht met de werkgelegenheid en leegstand in de provincie Utrecht dat dat nodig is?

“Slecht? Integendeel zelfs. Het vraagt echter wel onze continue aandacht. Onze facilitatie helpt ondernemingen juist.”

@LVTPR: En waarom zouden bedrijven zich dan precies moeten vestigen in Utrecht of Amersfoort?

“Als ik kijk naar de economie van Utrecht, is dit het interessantste klimaat van de 272 provincies in Europa. Het bevat de hoogst opgeleide beroepsbevolking van Nederland (54 procent is hoger opgeleid). Ook cultureel staat de provincie in de top.”

@LVTPR: Zitten we als LVTPR in Bunnik goed! Wat doet het UIA concreet voor bedrijven?

“Wij bieden een uitgebreid pakket aan dienstverlening. Naast het kosteloos in kaart brengen van de vraag, beantwoorden we alle vragen op maat. Daarnaast werken we samen met alle makelaars. Onze nazorg is uniek.”

@LVTPR: Over antwoord op die vragen; hoe draagt het UIA de boodschap uit? Gebruiken jullie bijvoorbeeld ook social media?

“Je kunt ons onder meer volgen op Twitter, Facebook en LinkedIn. Hier zijn we zeer actief met nieuws, ontwikkelingen en advies over vestiging in de provincie Utrecht. Binnenkort zijn we ook te zien in het programma ‘Bedrijf in Beeld’ op RTL7. Op 20 mei om 12.00 uur krijgen kijkers meer te zien over wat het UIA doet. Ook vind je ons in vakliteratuur en kranten.”

@LVTPR: Waar kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden over het UIA en wat het voor bedrijven kan betekenen?

“Bij het UIA staat de klant centraal. Alles gaat via persoonlijk contact. Zie onze website http://www.uia.nl/ of bel ons via het nummer op de site. Overigens is het misschien goed om te weten dat we eens per kwartaal een nieuwsbrief uitgeven. Zie uia.nl/idghe/nieuwsbrief.”

@LVTPR: We weten dat je een boekenfan bent, Menno. Heb je zo voor het weekend nog een goede leestip?

“Ik lees nu het boek van Eliaan Schoonman ‘Issuesmanagement’. Dit gaat over omgaan met de publieke opinie. Kan ik zeker aanbevelen!”

Dit is het 21e in een serie LVTPR-twinterviews. Een kort gesprekje met iemand uit de wereld van communicatie, pr, pers, media of journalistiek, gehouden via Twitter. LVTPR (@lvtpr) stelt de vragen. De geïnterviewde antwoordt via zijn of haar persoonlijke account. Het LVTPR-twinterview vindt elke vrijdagmiddag om/rond 16.00 uur plaats. Ook meedoen? Stuur gerust een mailtje aan social@lvtpr.nl.

Geen opmerkingen: