LinkedIn-tool WhoWorks.At (review)

Wij houden constant onze ogen open voor handige tools, waarmee we onze klanten kunnen helpen om sociale netwerken nóg beter te benutten. Who Works At (Wie Werkt Waar?) is daar een goed voorbeeld van. Who Works At is een nieuwe Chrome-plugin voor LinkedIn-gebruikers, ontsproten aan het brein van John Brittons en de mannen van 48 Hour Apps. Deze ontwikkelaars waren eerder (onder andere) verantwoordelijk voor de Pocket Vore app. Who Works At is officieel nog niet gelanceerd, maar je kunt wel al een bèta-invite aanvragen op de pre-launch-pagina. Voor diegenen die eerst de toegevoegde waarde willen weten, hebben wij de tool onderworpen aan een korte review.

Eigenlijk heeft de tool niet veel om handen, maar deze is daarom juist wel zo effectief. Samengevat koppelt de plug-in websitebezoek aan je netwerk op LinkedIn. Wanneer je de plug-in installeert in Chrome, komt er een icoontje naast de URL-balk in je browser te staan. Als je vervolgens een bedrijfswebsite bezoekt en op dit icoontje klikt, opent er een pop-upscherm. Dit scherm geeft de personen binnen jouw netwerk weer, die momenteel bij dit bedrijf werken. Daarbij worden je eerstelijnscontacten als eerste getoond en vervolgens je contacten in de tweede lijn. Dit kan zeer zinvol zijn om te netwerken. De juiste contactpersonen zijn tenslotte – letterlijk – één muisklik van je verwijderd.

Naast de contactpersonen in je netwerk, wordt er meer interessante informatie getoond. Bijvoorbeeld ‘New Hires’, oftewel de mensen die zich recentelijk bij het bedrijf hebben aangesloten. Daarnaast is er een kopje ‘Promotions and Changes’, waar je kunt zien wie er binnen het bedrijf een andere functie heeft gekregen. Dit kan erg handig zijn om de interne bedrijfscultuur in kaart te brengen of te monitoren. Met één druk op de knop ‘Follow’ kun je het bedrijf ook gelijk volgen, een functie die eerder is geïntroduceerd.



Helaas werkt de tool (nog) niet bij alle bedrijven. Bij een aardig aantal websites wordt een bericht weergegeven, waarin de plug-in aangeeft dat het bedrijf niet is te vinden. De reden: LinkedIn heeft de Company Search niet open staan voor de gebruikers van hun API. Ze bieden daarbij gelijk een handvat om jouw onvrede hierover te laten blijken bij LinkedIn. Ook kun je algemene feedback geven over de plug-in. Dit laat zien dat de ontwikkelaars goed naar hun gebruikers willen luisteren. Nu maar hopen dat LinkedIn dat óók doet.


Ontwikkelingen als deze onderstrepen nog maar eens dat het voor bedrijven steeds belangrijker wordt om LinkedIn-profiel(en) te optimaliseren voor o.a. vindbaarheid. Wij geven regelmatig advies en training met betrekking tot LinkedIn. Heeft u interesse hierin of wilt u meer informatie? Laat het ons weten via joostgeurtsen@lvtpr.nl!

Joost

Geen opmerkingen: