Trends in PR

Een internationaal onderzoek bevestigt wat LVT PR al geruime tijd constateert. Onze klanten vragen steeds meer op het gebied van Public Relations en er wordt meer budget vrijgemaakt voor PR. De marketingmanager wil een integrale benadering van PR, marketing en advertising. Dit vergt een groeiende behoefte aan strategische denkers, die de marketingmanagers ondersteunen bij zijn plannen. Dat betekent ook dat er anders gekeken moet gaan worden naar de ROI op het gebied van PR. PR is meer dan alleen het optellen van clippings, de oplagecijfers en de advertentiewaarde. Iedere manager weet dat Public Relations bepalend is in het opbouwen van een gedegen reputatie en het neerzetten van betrouwbaarheid van je bedrijf in de markt. Desalniettemin zoeken marketingmanagers nog regelmatig advies van partijen die zich niet in de PR-branche bevinden. Daarmee gaat het bundelen van kracht en kennis verloren.

Een goed PR-bureau kent zijn klant en de markt en weet hoe zijn klant zich daarin wil positioneren. De strategische consultants van een PR-bureau kunnen daarbij uitstekend adviseren, terwijl de uitvoerende medewerkers vervolgens aan de slag gaan om het plan uit te rollen. Regelmatig evalueren en monitoren is daarbij essentieel. Om te monitoren wat PR betekent voor de reputatie van een bedrijf worden bij LVT niet alleen clippings opgeteld, ze worden vooral geanalyseerd op basis van inhoud.

Communiceert het bedrijf alleen maar over zijn product, dan mist het wezenlijk andere communicatieboodschappen, want hoe zit het met zijn partnerschap? Is hij een goede leverancier voor zijn partners, ondersteunt het bedrijf zijn kanaal actief en vinden er uitbreidingen plaats in het kanaal? Die laatste boodschap past zowel bij zijn partnerstrategie als zijn continuiteitsstrategie: Ik ben er, blijf er en groei! Tot slot is het belangrijk om te laten zien dat je visie hebt, weet hoe de markt zich ontwikkelt en hoe je bedrijf daar op in springt. Communiceer je als bedrijf op verschillende niveaus, dan bouw je een gedegen reputatie op. En dat is uiteindelijk de reden om te kiezen voor PR.

En natuurlijk, een succesvolle campagne moet positieve opname realiseren en meetbare doelen hebben. Maar als je daadwerkelijk wil weten wat PR je gaat opleveren, is het eerlijke antwoord nog steeds een verhoogde geloofwaardigheid, een verbeterde reputatie en een positieve bijdrage voor je sales.

Geen opmerkingen: