Twinterview Deel XXIII: Leonie Lindeboom (Monsterboard.nl)

Leonie Lindeboom is marketingmanager bij Monsterboard.nl, een grote carrièreadvies- en banenzoeksite. Haar rol is om het bedrijf beter op de kaart te zetten als begeleider van een ieders carrière. In de communicatie houdt het bedrijf hier rekening mee en heeft hiervoor enkele interessante initiatieven ontwikkeld. Voor LVTPR aanleiding om haar via Twitter (@leonielindeboom) te ondervragen hierover. En wel op vrijdag 4 mei 2012, live op Twitter vanaf 16.00 uur. Lees hieronder hoe dat ging.

@LVTPR: Monsterboard is steeds meer een carrièrebegeleider en minder een vacaturebank. Zeggen we dat goed?@LVTPR: De online MonsterCoaches zijn een belangrijke spil in deze strategie. Kun je uitleggen wat deze doen?

“De MonsterCoaches zijn er om mensen persoonlijk carrièreadvies te kunnen geven, omdat we weten dat daar behoefte aan is. Elke carrière en situatie is anders. Algemene tips zijn daarom niet altijd bruikbaar.”

@LVTPR: En hoe succesvol zijn de MonsterCoaches tot nog toe? Kun je een indicatie geven in de vorm van cijfers?


“Eind december had de MonsterCoach meer dan 2.000 fans/vrienden. Deze week zijn we gestart met twee nieuwe coaches. En we zien nu al dat het aantal fans/vrienden snel toeneemt. Plus we hebben al veel dankbare reacties gekregen van de mensen die met ze in contact zijn geweest. Voor ons is dat heel belangrijk.”

@LVTPR: Helpen de MonsterCoaches hen dan ook aan een baan via Monsterboard? Want dat is toch het doel, of niet?

“Ze gaan niet direct zoeken naar vacatures, maar geven advies over sollicitatiestrategie, cv bouwen, personal branding en andere coachingsvragen. Denk aan problemen op de werkvloer, salarisonderhandelingen of promotie maken.”

@LVTPR: En dat doen ze via social media? Of ook via andere kanalen?

“Ze geven advies via Facebook, Twitter, ons eigen BeKnown en ons forum op de site. Maar ze zijn ook in het echt te ontmoeten op (onze) evenementen of workshops bij bedrijven en scholen.”

@LVTPR: Je zei net dat er onlangs twee nieuwe coaches zijn begonnen. Waarom en waar zijn ze te vinden?

“We hebben inderdaad twee nieuwe coaches: een coach voor mensen met een baan (Gertjan) en een coach voor de mensen zonder baan (Ron). Ze wisselen elkaar af maar gebruiken dezelfde accounts als onze vorige coach. Op deze pagina vind je een gemakkelijk overzicht van de accounts en een videootje van de MonsterCoaches: http://t.co/Z1g6RH9p.”

@LVTPR: Tot slot: je houdt van festivals. Welk festival moeten we echt eens gaan bezoeken volgens jou?
“De leukste festivals vind ik toch wel A Day at the Park. En Valtifest, lekker verkleden. Het mag!”

Dit is het 23e in een serie LVTPR-twinterviews. Een kort gesprekje met iemand uit de wereld van communicatie, pr, pers, media of journalistiek, gehouden via Twitter. LVTPR (@lvtpr) stelt de vragen. De geïnterviewde antwoordt via zijn of haar persoonlijke account. Het LVTPR-twinterview vindt elke vrijdagmiddag om/rond 16.00 uur plaats. Ook meedoen? Stuur gerust een mailtje aan social@lvtpr.nl.

Geen opmerkingen: