Een interview via Twitter? Dat kan!


Het klinkt misschien wat vreemd, maar onlangs hielden we een interview via Twitter. Waarom zou je dat eigenlijk via Twitter doen? Je hebt tenslotte wel erg weinig ruimte voor je vragen, laat staan voor antwoorden. Dus waarom moeilijk doen? Ik zal het je uitleggen. Al kost het me wel net iets meer dan 140 tekens.

In opdracht van FootballFans.eu, een sociaal netwerk voor en door voetbalfans, maakt LVT PR een serie interviews met bekende Nederlanders, (ex-)voetballers en voetballiefhebbers. Over hun passie voor het edele spel, hun mooiste herinneringen en hun echte kippenvelmomenten. Ons eerste ‘doel’ is Thomas Acda, een echte liefhebber en uiteraard bekend om zijn rol in de voetbalserie All Stars. Daarnaast is hij zeer actief op Twitter (@thomasacda). Een niet te missen kans, naar wij dachten.

Het gebaande pad zou het sturen van een e-mail of het bellen van zijn management zijn geweest. Dit is omslachtig, duurt lang en geeft niet altijd het gewenste resultaat. Veel tikkies terug, onnodige passes en weinig doelgericht dus. Twitter is juist recht op het doel af en biedt de mogelijkheid om snel te scoren. Daarom stelden we hem eenvoudig via een @-reply vijf korte vragen. Thomas beantwoordde deze vervolgens op een al even bondige manier. Voor elke vraag één tweet, maar wel met inhoud.

Doordat meer dan 10.000 mensen de berichten van Thomas volgen, waren zijn openbare antwoorden voor iedereen te zien; vijf maal achter elkaar. Openbaar, snel en voor een groot publiek zichtbaar. Binnen een dag hadden we genoeg input om het interview te publiceren. En natuurlijk hopen we dat Thomas ook deze weer – net als wijzelf – door zal gaan twitteren.

Zo zie je maar, tijden veranderen. Dat bewijst dit interview via Twitter (twinterview).

Michel

PS bekijk het resultaat van het mini-interview op de site van Footballfans.eu.

Geen opmerkingen: