Kattencamera


In de media is er geen ontkomen aan. Elke dag verschijnen artikelen over de nieuwste snufjes, diensten en toepassingen van apparaten. Met de huidige technologie kan je ontzettend veel, daar zal iedereen het wel over eens zijn. De voortdurende evoluerende technologie draagt op velerlei fronten merkbaar bij aan onze maatschappij. Technische apparatuur en diensten maken ons leven veiliger, makkelijker, aangenamer, besparen tijd en soms ook geld. Kortom: een heleboel zaken ten gunste van mens en maatschappij.

Soms laten media zich verleiden om ook de wat onzinniger technische vernieuwingen te belichten. Wellicht dankzij het gebrek aan serieuze kopij krijgen techneuten de kans hun hobby te profileren. Zo las ik onlangs een artikel over een camera die je om de nek van je kat kunt hangen. Ja, het is heus, je volgt hiermee je kat door de buurt. Zo kom je er eindelijk achter wat spinnende vriend buiten uitvoert. Voor kattenliefhebbers best vermakelijk om te lezen. Toch zou ik mijn eigen kat nooit met een omgebouwde webcam om z’n nek op pad sturen. Wat zullen de buren wel niet denken.

De vraag rijst of dit soort nutteloze toepassingen niet toch onder de noemer innovatie een bijdrage leveren aan de technologische vooruitgang. De meningen hierover zullen verdeeld zijn. Ik zie de media-aandacht hiervoor meer als een amusante aanvulling op de serieuze artikelen over producten waar we wel ons voordeel uit kunnen halen.

Els

Geen opmerkingen: